Naslovna IT kuhinja Džem od malina – Jelena Nikolić

Džem od malina – Jelena Nikolić

38
Džem od malina - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online

Džem od malina.

Džem od malina, sastojci:

  • 2 kg malina
  • 1 kg šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
Džem od malina - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Džem od malina – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Džem od malina, priprema:

  • Maline izmeriti i oprati.
  • Stavljati u šerpu, red malina red šećera. Poklopiti i ostaviti da odstoji nekoliko sati u frižideru, da maline puste sok.
  • Staviti na ringlu i kuvati. Kad počne da vri i da se stvara pena, smanjiti temperaturu i kuvati uz povremeno mešanje oko pola sata.
  • Penu skidati.
  • Zatim smanjiti temperaturu i ukuvati, uz neprestano mešanje.
  • Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili izvadite malo džema na tacnu, ohladite i proverite gustinu. Pred kraj kuvanja dodati vanil šećer.
  • Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle 30 minuta izvaditi tegle i ostaviti nekoliko minuta da se prohlade. Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti u isključenu (ali toplu) rernu, na još 15-20 minuta.
  • Izvaditi, dobro zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.
  • Uživajte u ukusu!

Jelena Nikolić

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Članak Džem od malina – Jelena Nikolić se pojavljuje prvo na Recepti i Kuvar online.

Izvor: Recepti i Kuvar online – najnovije iz IT kuhinje – Džem od malina – Jelena Nikolić