Naslovna Vesti Amazon menja način na koji ćete dobijati lekove

Amazon menja način na koji ćete dobijati lekove

46

Amazon je predstavio program tzv. “last mile” dostave lekova. Ideja koja stoji iza projekta je da online naručivanje lekova bude brzo i jednostavno, kao što je to slučaj sa ostalim proizvodima iz Amazon prodavnice. Za tu namenu Amazon je za iznos od milijardu dolara kupio popularnu online apoteku PillPack.

Dosadašnji način preuzimanja lekova svodio se na odlazak u apoteku sa receptom i čekanje u redu. To je proces koji traje i veoma je nezgodan za ljude koji su bolesni i kojima su potrebni lekovi. Bezos (pravilno) smatra da će bolesnim ljudima biti lakše ako se lekovi brzo dostave na njihovu adresu. Amazon je uključio isporuku lekova u svoj Prime membership, koja na godišnjem nivou košta 119 USD. Obećana je isporuka u toku istog dana, a već su pokriveni mnogi gradovi u SAD-u.

Amazon je odlučio da ovaj sistem podeli kao franšizu. Kompanija je lansirala program po kome za 10.000 USD može da se pokrene biznis isporuke Amazon Prime paketa (ne samo lekova) u Amazon brendiranim kombijima. Planirano je da u ceo sistem bude uključena i Alexa koja bi mogla da podseća korisnike kada dođe vreme da uzme terapiju, ili da kada je vreme da se uzme novi recept od doktora. Ovo može da bude veoma korisno, ali otvara i mnoga pitanja u vezi privatnosti, a jedno od njih je kako će Amazon da zaštiti osetljive zdravstvene informacije o korisnicima.

Izvor: PC Press Amazon menja način na koji ćete dobijati lekove