Naslovna Vesti Bethesda tuži Warner Bros zbog krađe ideje za Fallout Shelter

Bethesda tuži Warner Bros zbog krađe ideje za Fallout Shelter

48

Kompanija koja stoji iza igre Fallout ShelterBethesda Softworks – odlučila je da se upusti u legalnu borbu sa Warner Bros Entertainment, te kreatorom igre za mobilne uređaje koja se zasniva na seriji Westworld, a zbog toga što su pomenuti developeri odlučili na profitiraju na ideji koja pripada ovoj kompaniji.

Prema tekstu koji stoji u tužbu, Westworld Mobile developer Behaviour, koji je bio zadužen i za razvijanje igre Fallout Shelter, prekršio je pravila ugovora, te ugrozio intelektualno vlasništvo kompanije Bethesda. U tužbi se dalje navodi da Westworld Mobile koristi zaštićeni kod iz igre Fallout Shelter, te vrlo sličan dizajn, animaciju, opcije, i druge elemente. Sa kopiranjem se otišlo toliko daleko da u pomenutim igrama postoje čak i iste greške.

Fallout Shelter se pojavio 2015. godine, kao besplatna igra na Bethesda platformi koja igračima omogućava da junake svoje igre sačuvaju od apokalipse, a u formi koja podseća na farmu mrava, u kojoj umesto insekata operišu animirana ljudska bića koja obavljaju niz zadataka da bi sklonište uspešno funkcionisalo.

Izvor: The Verge

Izvor: PC Press Bethesda tuži Warner Bros zbog krađe ideje za Fallout Shelter