Naslovna Vesti Google postepeno uklanja stari Gmail dizajn

Google postepeno uklanja stari Gmail dizajn

51

Google je najavio da planira da korisnike polako upoznaje sa novim Gmail dizajnom, da bi konačno potpuno uklonio stari, a prve promene se očekuju početkom jula.

Najave se uglavnom odnose na G Suite korisnike, to jest na korisnike koji imaju plaćene naloge, a iz kompanije nisu komentarisali da li će se promene odnositi i na regularne Gmail korisnike. Pretpostavlja se da će promene biti slične, a prvo će se primeniti na G Suite naloge, budući da su za njih prvo i najavljene, da bi malo nakon toga postale dostupne i regularnim korisnicima. U ovom trenutku niko nije u obavezi da pređe na novi dizajn, pa je u pitanju opcija koja može da se izabere, a pod uslovom da su je administratori G Suite naloga aktivirali. U septembru bi svi trebalo da dobiju novi dizajn, da bi do oktobra stari dizajn potpuno nestao.

Tako Google G Suite administratorima daje nekoliko meseci da se pripreme za promene, a očekuje se da bi u narednim mesecima novi dizajn mogao da dođe i do onih koji ne plaćaju za svoje naloge.

Izvor: The Verge

Izvor: PC Press Google postepeno uklanja stari Gmail dizajn