Naslovna Vesti Instagram dodaje novu alatku za praćenje utrošenog vremena

Instagram dodaje novu alatku za praćenje utrošenog vremena

81

Instagram dobija novu alatku „Usage Insights“ koja će omogućiti korisnicima da vide koliko vremena provode u aplikaciji. Prema TechCrunch-u ova funkcija je otkrivena u kodu Instagram aplikacije za Android.

Direktor Instagram-a, Kevin Systrom, je potvrdio originalni izveštaj u nizu tvitova, komentarišući da kompanija stvara „alatke koje će pomoći IG zajednici da saznaju više o vremenu koje troše na Instagram-u, ma koliko to vremena bilo, trebalo bi da bude utrošeno sa svrhom i pozitivno“.

Konkretni detalji o tome šta će ova funkcija podrazumevati jojš uvek ne postoje, ali sa ovakvim planovima Instagram je najnovija velika kompanija koja počinje da razmišlja o tome kako korisnici reaguju na njihovu platformu, sledeći korake kompanija poput Google-a i matične kompanije Facebook. Nedavno je Google objavio da će Android P uključiti nekoliko funkcija kako bi korisnicima pomogao da korisnije upravljaju svojim vremenom koje troše na telefonima, uključujući detaljne izveštaje koliko dugo koriste različite aplikacije. Ovakvu ideju ima i YouTube te smo prošle nedelje imali vest kako kompanija planira da u svoju YouTube aplikaciju doda podsetnik kako bi svoje korisnike opomenuo na vreme koje su utrošili gledajući ga.

Izvor: The Verge

Source: PC Press Instagram dodaje novu alatku za praćenje utrošenog vremena