Naslovna Vesti Izabran novı dırektor RNIDS-a

Izabran novı dırektor RNIDS-a

95

Uporedo sa registracijom stohiljaditog .RS domena, a povodom obeležavanja 10 godina od registracije prvog nacionalnog internet domena, RNIDS je u aprilu raspisala i konkurs za direktora fondacije.

Konkurs je trajao do 29. aprila, a upravni odbor RNIDS-a je 21. juna imenovao Vladimira Manića za direktora Fondacije “Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS). Mandat direktora traje četiri godine, a delokrug rada obuhvata odlučivanje o tekućoj poslovnoj politici i rukovođenje radom Kancelarije RNIDS-a.

Manić ima preko 20 godina iskustva u IT-u i telekomunikacijama, te preko 15 godina iskustva u projektnom vođenju IT timova u složenim poslovnim  sistemima, a pored toga je i član uglednih međunarodnih organizacija iz oblasti projektnog upravljanja i poslovne analize. Na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu stekao je zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike za računarsku tehniku i informatiku, a potom je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu stekao zvanje magistra nauka poslovnog upravljanja. Poseduje i sertifikat profesionalnog rukovodioca projekata (Project Management Professional – PMP) od 2007. godine.

Izvor: PC Press Izabran novı dırektor RNIDS-a