Naslovna Vesti Izmerite ceo svet sa novom Google Earth opcijom

Izmerite ceo svet sa novom Google Earth opcijom

49

Google je odlučio da čovečanstvu olakša određivanje udaljenosti od bilo koje destinacije na svetu, a uz pomoć nove opcije u okviru Google Earth-a.

Naime, tehnološki gigant je 25. juna najavio opciju koja omogućava merenje rastojanja između bilo koje dve tačke na planeti, te veličine bilo koje površine, a poput parka u kojem neki korisnik provodi određeni deo dana, te svetskih fudbalskih stadiona. Iz kompanije su istakli da je ova opcija bila među najtraženijima kada su korisnici u pitanju, te je Google Earth odlučio da im izađe u susret.

Google je objavio da će se opcija u okviru Google Earth verzije za Chrome pojaviti već 25. juna, a na Android uređajima do kraja nedelje. Oni koji Google Earth koriste na iPhone-u ili iPad-u moraće da sačekaju dok se ova opcija ne kreira i za njihove uređaje, budući da su iz Google-a ovu funkciju za iOS najavili za „uskoro.“

Jednom kada opcija stigne na uređaje, korisnici će moći da vide ikonicu u obliku lenjira, te da kliknu na nju, a kako bi izmerili udaljenost između bilo koje dve tačke na svetu.

Izvor: Fortune

Izvor: PC Press Izmerite ceo svet sa novom Google Earth opcijom