Naslovna Vesti Natenjahu simulirao hakerski napad na podatke učesnika konferencije

Natenjahu simulirao hakerski napad na podatke učesnika konferencije

43

Premijer Izraela, Benjamin Netanjahu, je sredinom sedmice simulirao hakerski napad na učesnike jedne konferencije u Tel Avivu o “sajber-bezbednosti”. Učesnici konferencije su tokom njegove simulacije obavešteni da su njihovi računi u bankama, privatni razgovori i informacije “dostavljeni neprijatelju”.

Dok se to dešavalo, Netanjahu je rekao u govoru da “nismo daleko baš od toga”, dodavši da “države to mogu da urade, kao i nešto još gore”, ali da mogu i da se odbrane od te pretnje, preneli su izraelski mediji. “Naši putnički avioni mogu da budu oboreni, naši borbeni avioni mogu da budu oboreni, kao i sistemi u svim zemljama”, rekao je Netanjahu, ocenivši da su “izazovi neverovatni”, ali su podjednako “neverovatne” i mogućnosti odbrane od takvih napada, a da je Izrael “dobro mesto po sajber bezbednosti” što “svet priznaje”.

U Izraelu se 480 kompanija bavi “sajber-bezbednošću”, izvoz tog sektora je 2017. godine dostigao 3,8 milijardi dolara, a u toj zemlji je i 20% ukupnih privatnih investicija sveta u taj sektor. “Moj cilj je bio da Izrael bude među pet najvećih sajber-sila. To smo postigli, pa čak i više”, ocenio je Netanjahu.

Izvor: Beta

Izvor: PC Press Natenjahu simulirao hakerski napad na podatke učesnika konferencije